tisdag, augusti 28, 2007

Bokfemman v 35

Veckans tema är facklitteratur. Nämn 5 böcker som säger något om dig själv, vem du är och vad du gör på fritiden mer än läser. Kul utmaning, men som vanligt lite klurig. Allt fick förstås inte plats!

Tonårsliv av Helena Gustafsson och Maria Stephenson. Är tonårsförälder, vilket naturligtvis präglar min tillvaro på många sätt. Bästa rådet: tänk dig din tonåring som en ettåring, om än i finnig tvåmeterskropp.
Bevingat av Birgitta Hellsing, Magdalena Hellquist, Anders Hallengren. Ord med historia, ordspråk och talesätt, varifrån olika roliga uttryck kommer, från Bibeln till reklamvärlden i vår egen tid. Härlig läsning!
En bulle i ugnen av Renée Voltaire var jag lite rädd för först, men nu har jag insett att hon ju faktiskt har rätt. Bort med allt vad socker och vitt mjöl heter så mår du bättre, helt enkelt.
En kortfattad historik över nästan allting (länk till Fahrenheit bokförlag) av Bill Bryson. Naturvetenskap, om allt som har hänt från Big Bang till civilisationens uppkomst. Älskar att läsa om galaxer och supersträngteorin, om geologi, kemi och dinosaurier. Ibland förstår jag till och med något!
Yoga för dig av Tara Fraser. Japp, yoga är för mig.

8 kommentarer:

 1. Bryson är både rolig och lärorik!

  Fast Yellowstone vill jag helst inte tänka på...
  Smäller det där, så är det nattinatti. Definitivt.

  SvaraRadera
 2. En bulle i ugnen har jag inte läst men jag gillar Alltid hungrig och Alltid fest så jag ska kika på En bulle i ugnen också.

  SvaraRadera
 3. marianne: Yellowstone, i morgon eller om tio tusen år, who knows!

  e: vad kul, gör gärna det! Jag gillar hennes inställning till sambandet mat - hälsa och har i boken hittat flera recept som blivit favoriter här hemma.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset om läsning för tonårsföräldrar. Äldsta barnet fyller 13 nu, har börjat sjuan. Huga! Man kan behöva lite råd och instruktioner, tror jag.

  SvaraRadera
 5. Anna: en trettonåring, ja, då kan du nog komma att behöva lite tips! ;-) Jag upprepar mig själv, men Tonårsliv rekommenderas varmt.

  SvaraRadera
 6. Anonym13:40

  Hej,

  Jag skulle vilja skicka dig ett oredigerat förhandsexemplar av pseudonymen Tim Davys debutroman Amberville. Utgivning 2 oktober på Bonniers Förlag. Amberville är en skruvad filosofisk gangsterhistoria om ondska, första delen av fyra. De kommande, fristående delarna handlar om godhet, frihet och öde.

  Kontakta mig gärna med adressuppgifter så skickar jag Amberville till dig.

  Mvh,

  Victoria, victoria@zebrasthlm.se

  SvaraRadera
 7. Tonårsliv skulle även jag som högstadielärare behöva läsa. :-) Vi träffar ju dem rätt så många timmar varje dag i situtationer som de inte alltid är helt förtjusta i.

  SvaraRadera
 8. malin: ja, jag upprepar mig igen, men läs den, den är verkligen jättebra! Extra plus för Emma Hambergs sköna illustrationer förstås.

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...