måndag, november 26, 2007

Monday, Monday

1. Buhu, buhu, Marianne har tagit bloggpaus, så vem ska nu kommentera t ex mitt tyska läsprojekt? (En annan diskussion: varför är bokbloggare så sega på att kommentera - jfr om man vill med modebloggers - och jag är själv inte mycket bättre, men att föregå med gott exempel är ju second nature för en tonårsmamma, så kanske...)

2. Och apropå läsprojektet, tack, det går alldeles utmärkt med Am Ende des Schweigens. Sidorna försvinner i rasande fart, en tjock, men lättläst bok. Sehr schön.

3. Och apropå läsprojektet igen, en bok från min senaste inköpsrunda på bol.de, Der Schwarm av Frank Schätzing, finns nu på svenska, men det blev visst lite olyckligt det där med miljömärkningen. SvB vet mer.

4. Och så ett stort grattis till Håkan Nesser till utmärkelsen från Svenska Deckarakademin - för En helt annan historia.

5. Och apropå... kommentarer, kanske. Hittade via besökstatistiken två fina bokbloggar som länkar hit, Bokbloggen som skrivs av Expressens Lisa Jannerling, samt Gröna Rummet, bibliotekarien Kas blogg. Tack för det!

Uppdaterat: 6. För att kommentera hos Lisa (se 5.) måste man vara inloggad. Och medlem och så. Orka. Lisa, om du läser det här skriv gärna en kommentar nedan. Du behöver inte vara medlem!)

8 kommentarer:

 1. Anonym14:46

  Jag håller med dig om kommentarerna. Jag är själv ganska kass på att kommentera. Fast å andra sidan så är ju 70 % av alla modebloggskommentarer av typen "Åh, så fin" eller "Den ser mysig ut" så frågan är om man verkligen skulle vilja ha lika många?

  SvaraRadera
 2. Nämen hej och hurra och allt vad det nu heter! Jag blir glad för kommentarer - särskilt på Flaskposten (http://flaskposten.blogspirit.com) och allra särskildast om det är personer ur vår målgrupp som skriver. Det händer inte ofta, så om du känner någon 5-19-åring som gillar läsning och andra kulturaktiviteter samt att kommentera desamma kan du gärna puffa denna någon i vår riktning :-)

  SvaraRadera
 3. pi: du är klok som en bok. Jag får väl erkänna att jag inte är jätteinsatt i modebloggar och deras kommentarer, vet bara att de är många till antalet. Båda två.

  karin: ska försöka kommentera så mycket inom den närmaste framtiden att alla tröttnar på mig! Närå, men jag ska bli bättre i a f. Självklart ska jag tipsa om Flaskposten, bor ihop med åtminstone en som befinner sig i glappet. Vågar dock inte utlova några kommentarer...

  SvaraRadera
 4. Nämen så trevligt!

  SvaraRadera
 5. Du har så rätt så! Kommentarer håller bloggarna levande ! :-)

  SvaraRadera
 6. Visst är det så, Amoroso! :-)

  SvaraRadera
 7. Anonym15:47

  Hej!

  Du har helt rätt i det här med kommentarerna. Det är jättetrist när det känns som att man skriver i ett vacuum. Men å andra sidan är det ju lite så att läsa också: något man gör bara för sig själv.

  Jag gillar din blogg, och tack för att du nämnde mig.

  SvaraRadera
 8. Tack själv, Lisa, det var ju tack vare din länk till mig som jag hittade till dig. Och tack för kommentaren, du är förstås välkommen tillbaka. (Hur många tack blev det där nu då...?)

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...