torsdag, september 10, 2009

Krim-alfabetet: T

Bok: Tretton steg – Ruth Rendell
Kan jag tjata ännu lite mer om Ruth? Jo, men jag gör väl det. Läs Tretton steg om inte annat för Gwendolen Chawcer, en äldre dam som hade läst tusentals böcker och tyckt att det var meningslöst att göra något annat om det inte var nödvändigt.

Författare: Johan Theorin
Slog igenom stort med Skumtimmen och är för mig, kanske främst på grund av uppföljaren Nattfåk (fantastiskt bra) den starkaste stjärnan på den svenska deckarhimlen just nu. Vi är många som ser fram emot den tredje boken i den planerade ölandskvartetten, Blodläge, en spännande titel som kommer av namnet på det rödaste berglagret i öländsk kalksten.

Vill läsa: Die Totengräberin – Sabine Thiesler
Hoppas förstås på något lika bra som debuten Der Kindersammler. Uppföljaren Hexenkind var helt okej, men inte riktigt i samma klass. Det finns en boktrailer som väl inte väcker några jättestora förhoppningar tyvärr…

5 kommentarer:

 1. Nattefokk las eg også i sommar, og eg likte ho veldig godt.

  SvaraRadera
 2. Klart du får prata mer om Ruth :-)
  Tack för förklaringen också på Theorins kommnade kriminalroman, jag har ju förstått att just orden Skumtimmen och Nattfåk är hämtade från Öland också, så jag undrade vad Blodläge kunde betyda. Jag är en av alla dom som längtar efter den.

  SvaraRadera
 3. Bai: ja, visst är det en bra bok! Kul att Theorin också uppskattas utanför Sveriges gränser.

  Paperback Lover: Ruth, Ruth, Ruth! :-)

  Det ska verkligen bli spännande att sätta tänderna i Blodläge. Har ingen aning om vad den ska handla om (har nog medvetet undvikit att ta reda på det också, vill bli överraskad), men jag ser som sagt väldigt mycket fram emot den.

  SvaraRadera
 4. Jeg tror slet ikke, jeg har læst Tretton steg. Den må jeg have fat på (jeg har alle romanerne om Wexford, men mangler enkelte af de andre).

  SvaraRadera
 5. Dorte H: Tretton steg är en av mina absoluta favoriter, den kändes så fulländat Ruth Rendell på något sätt. The Water's Lovely (Döden genom vatten på svenska) som kom efter den var inte riktigt i samma klass, så nu ser jag fram emot nästa bok!

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...