onsdag, juni 17, 2009

Krim-alfabetet: H

Bok: Honungsfällan – Unni Lindell
Sjätte boken om norske kriminalkommissarien Cato Isaksen börjar med att en liten Patrik anmäls försvunnen. Det är tyvärr något Cato kan identifiera sig med, eftersom hans egen son blev kidnappad i förra boken, Orkestergraven. En ny medarbetare introduceras, Marian Dahle, en tuff kvinna som retar gallfeber på Cato. Honungsfällan var mycket svår att lägga ifrån sig, jag blev uppriktigt glad över att Unni Lindell skrivit en så spännande kriminalroman igen.

Författare: Reginald Hill
Återigen en författare som jag följde när böckerna började komma ut (se Elizabeth George), men så tröttnade jag lite på vägen. Mycket av det (eller snarare allt) berodde på förlagets hopplösa utgivning, en bok här och en där i serien funkar inte för mig. Men jag gillade radarparet Dalziel & Pascoe, några favoriter är Mysteriespel och Återkallad till livet.

Vill läsa: Harem – Barbara Nadel
Fast egentligen vill jag ju – förstås - börja från början i serien om kommissarie Çetin Ikmen vid Istanbulpolisens mordrotel, med Belsassars dotter. Harem är den femte fristående delen.

5 kommentarer:

 1. Jag ska försöka läsa Hills böcker från början så då får det väl blir på engelska :-)

  SvaraRadera
 2. Utgivningen av Hills böcker är verkligen under all kritik. Förstår faktiskt inte vad det svenska förlaget tänkt på. (De har gjort en liknande blunder med Peter Robinson också, dock inte lika grav som med Hill). Bländverk t ex, gjorde mig helt förvirrad när jag började läsa den, för det är i den boken som Wield träffar sin (framtida) sambo.

  Nadels böcker är kanonbra! Försök läs dem i ordning, det underlättar förståelsen. Har du läst hennes böcker om begravningsentreprenören i London under andra världskriget? Också bra, men helt annorlunda.

  SvaraRadera
 3. PBL: den tanken har jag faktiskt också haft. Fixar du bara de där tio extra timmarna per dygn först, så är jag på! ;-)

  Klotho: åh, vad skönt att fler tycker som jag. Retfullt bara för jag gillade böckerna, Hill alltså.

  Barbara Nadel ska jag absolut läsa i ordning. Har tyvärr inte läst något annat av henne, så det är en helt ny författare för mig. Spännande!

  SvaraRadera
 4. Nu har jag radat upp lite info om Ngaio Marsh i min blogg. :)

  SvaraRadera
 5. Klotho: tack, då ska jag komma o läsa!

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...