fredag, augusti 14, 2009

Mina tyska favoriter, del 2

Fler tips på tyska deckare, förstås, men också lite annat.

Wintermörder – Krystyna Kuhn, som blev ett eget litet läsprojekt, när jag fick ta över Mariannes böcker. Wintermörder är författarens fjärde bok, den hittills bästa tycker jag. I den introduceras nya ”seriefiguren” åklagaren Myriam Singer, som också förekommer i Die Signatur des Mörders. Ingen översättning.

Die Zahl - Daniela Larcher. Österrikisk mysdeckare, med nog så läskiga mord. Men det är främst huvudpersonen Herr Chefinspektor Morell som står för myset, jag gillade honom. Ingen översättning.

Dies ist kein Liebeslied – Karen Duve. Finns på svenska, Ingen sång om kärlek, även hennes Regnroman (Regenroman), som jag inte har läst, vare sig på tyska el svenska. Har ju lovat mig själv att läsa mer av Karen Duve, så det måste åtgärdas.

Vollidiot - Tommy Jaud. Skojigt om trettioårskrisande ungkarl. Ingen översättning.

Sommerhaus, später - Judith Hermann. Vacker novellsamling som finns på svenska, Sommarhus, senare. Det gör också hennes Bara spöken (Nichts als Gespenster), som jag ej har läst.

4 kommentarer:

 1. "Sommarhus, senare" har jag just fått från Adlibris- den fanns i pocket - så jag blev väldigt glad. Judith Hermann är en författare som förtjänar uppmärksamhet. Jag är verkligen förtjust i hennes sätt att skriva. "Vollidiot" får jag nog ta mig en titt på....

  SvaraRadera
 2. Ingrid: Judith Hermann är jätteintressant och jag ser fram emot att läsa mer av henne. Såg just att Nichts als Gespenster finns som ljudbok på mitt bibliotek, det känns som en rolig utmaning.

  Vollidiot gillade jag också, den ligger ju på en liten annan nivå, men ibland är det just det man behöver.

  SvaraRadera
 3. Många bra tips som inspirerar att ta uppläsningen på tyska igen - det har varit dåligt med det ett tag. Har en hel hög som väntar, snart så!

  SvaraRadera
 4. (b)loggboken: kul att kunna inspirera! Jag hoppas att jag får läsa lite om din bokhög snart också.

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...